Stephen King
Jak już Cię dorwie to po ptakach! : ) A wystarczy , że będziesz o nią dbać , i wtedy ona będzie codziennie dawać Ci tyle szczęścia ile tylko zechcesz!
A dziś :
Francuskie crêpes:
szklanka zimnej wody
szklanka zimnego mleka
4 jajka
1/2 łyżeczki soli
1,5 szklanki mąki
4 łyżki roztopionego masła
olej do smażenia
1. Najpierw przygotuj ciasto - do blendera wlej mleko i wodę. Dodaj jajka, sól , przesianą mąkę i roztopione masło. Przykryj i miksuj na najwyższych obrotach do uzyskania gładkiego ciasta - ok.1 min.
2. Ciasto przykryj folią i wstaw do lodówki na co najmniej 2 godziny.
3. Kiedy ciasto odstoi swoje , smaż na bardzo mocno rozgrzanej patelni cieniutkie naleśniki. Pamiętaj , że musisz szybko rozprowadzić ciasto na patelni bo crêpes bardzo szybko się smażą. Gotowe podawaj na gorąco z ulubioną domową konfiturą lub musem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz